Satellit Internet vs ADSL

Summan av kardemumman: ADSL är de bästa landsbygden Internet alternativ, där snabbare alternativ som kabel och fiber är oftast inte tillgängliga. Om du inte kan få ADSL, satellit internet kan vara det enda valet. Fast trådlös är ett tredje landsbygdsalternativ som har förbättrats de senaste åren.

Landsbygdsområden och små städer i hela Sverige har ofta färre Internetalternativ än stadsområden. [1] situationen förbättras långsamt, men för närvarande betalar landsbygdens invånare högre månadsavgifter för långsammare service. (Det är priset för all den rena luften.)

De tre huvudsakliga Internet-alternativen på landsbygden är:

ADSL. Detta är oftast det bästa alternativet eftersom det blir snabbare hastigheter. ADSL-tjänsten på landsbygden är dock inte tillgänglig i alla områden. Satellit. Satellit är den mest lättillgängliga landsbygden Internet alternativ, men det är oftast den långsammaste alternativet. Fast Trådlös. Fast trådlös är vanligtvis det snabbaste alternativet för dem som bor i ett landsbygdsområde, men det är minst tillgängligt.

Så, vilket är bäst för dig och ditt hushåll?
Satellit Internet vs ADSL
Satellit flytande ovanför oss
Satellit internet låter futuristisk, men ADSL har vanligtvis starkare hastigheter och tillförlitlighet på landsbygden.

Satellit-och ADSL-tjänster kan ofta hittas i samma allmänna område, men de två teknikerna fungerar ganska annorlunda än varandra.

Satellit Internet bygger på en fysisk maträtt monterad på ditt tak för att ta emot signaler från rymden, medan ADSL levererar Internet med din fasta telefonledning.

Parabolantenn teknik har förbättrats under de senaste åren och är snabbt ikapp till ADSL anslutningshastigheter. På vissa områden är skillnaden försumbar.

ADSL använder din telefonlinje, men det avbryter inte telefonsamtal som uppringd. Vanligtvis ADSL hastigheter är snabbare än satellit, men hastigheterna kan variera.

Både satellit och ADSL har sina egna styrkor och svagheter: